Creditplace overname

Creditplace neemt Debiteurenbeurs.nl over

Datum: 9 maart 2020

Het in Tel Aviv gevestigde fintech factoring platform Creditplace neemt het Nederlandse vorderingenveiling platform Debiteurenbeurs over. Hiermee breidt Creditplace haar Europese netwerk uit naar Nederland. De overname ligt nog ter goedkeuring voor aan de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM).

Creditplace, opgericht in 2014, exploiteert een online peer-to-peer marktplaats voor de handel in schuldvorderingen. Creditplace is sinds haar oprichting snel gegroeid: in 2019 werd voor meer dan EUR 200 miljoen aan vorderingen verhandeld.

 

Creditplace trok eerder in totaal USD 10 miljoen investeringskapitaal aan. De laatste ronde van USD €8 miljoen werd geleid door OM2 Ventures en was gericht op het uitbreiden van het internationale netwerk en om het platform verder te ontwikkelen. De onderneming heeft ook vestigingen in Brussel, Parijs en Amsterdam. 

 

Debiteurenbeurs.nl, gevestigd in Enschede, exploiteert een soortgelijk platform als Creditplace en richt zich op het MKB. Vanaf de aanvang in 2016 heeft de onderneming ongeveer EUR 10 miljoen aan handelsvordering gefinancierd. Debiteurenbeurs hanteert een uniek veilingmodel waarin de prijs wordt bepaald door investeerders en ondernemers gezamenlijk.

“Ik ben erg blij dat Debiteurenbeurs zich aansluit bij de Creditplace Group. Debiteurenbeurs heft een indrukwekkende marktplaats gebouwd, met een unieke dienst en een robuust financieringsmodel. Samen met Debiteurenbeurs heeft Creditplace een sterk en uniek aanbod voor Europese MKB-ondernemingen, speciaal voor hen die niet door de bank geholpen worden”, zegt Itamar Morad, CEO van Creditplace Europa. “Wij zijn trots dat we deel mogen uitmaken van het Creditplace network en we zien ernaar uit ons aanbod voor het MKB verder uit te bouwen en te verbeteren, door de vele synergiemogelijkheden te benutten”, voegt Bernd Vinke, de directeur van Debiteurenbeurs toe

 

Bernd Vinke blijft aan als directeur van Debiteurenbeurs. De overname is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM).