Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het?

Met onze kostencalculator kunt u een goede inschatting maken hoeveel het u ongeveer zal kosten om een bepaalde vordering vervroegd te kunnen financieren. De vordering zal via een online veilingssysteem verkocht worden dus de kosten zullen per veiling variëren. Bij de Debiteurenbeurs zit u niet vast aan maandelijkse/jaarlijkse kosten. U betaalt alleen als u gebruik maakt van onze service.

Wanneer krijg ik betaald?

Het geld komt uiterlijk drie dagen na transactie op de door u opgegeven rekening binnen.

Wat gebeurt er als mijn klant niet betaald?

Als de debiteur van de door u aangeboden factuur niet betaalt binnen 60 dagen na de door u opgegeven betaaltermijn bent u verplicht te vordering terug te kopen voor het eerder overeengekomen voorschot inclusief de afgesproken vergoeding aan de investeerder.

Hoe weet ik zeker dat er op mijn vordering geboden wordt?

Wanneer u advies wilt over de facturen die u wilt aanbieden kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u adviseren welke facturen de meeste kans maken op interesse van investeerders.

Nemen jullie contact op met de klant waar ik een vordering op uit heb staan?

Uw klant wordt geïnformeerd dat hij zijn verplichting heeft voldaan wanneer hij betaald heeft op het rekeningnummer van de Stichting Derdengelden Debiteurenbeurs.

Wordt mijn financiële informatie vertrouwelijk behandeld?

Investeerders zijn akkoord gegaan met geheimhouding. Investeerders ontvangen alleen de informatie die zij nodig hebben om te kunnen bepalen of zij bieden op uw factuur.

Hoe weet ik zeker dat de investeerder die mijn vordering koopt, mij ook daadwerkelijk zal betalen?

De overeenkomst met de investeerder komt pas tot stand wanneer het voorschot aan u is overgemaakt. Debiteurenbeurs draagt zorg voor de overboeking.

Kom ik te weten wie mijn vordering koopt?

U sluit een overeenkomst met de investeerder. Daarin is opgenomen wie uw vordering heeft gekocht.

Ik heb een rekening courant-krediet bij mijn bank. Ik heb daarvoor als zekerheid mijn debiteurenvordering verpand aan de bank, en ik wil een vordering aanbieden op de Debiteurenbeurs. Kan dat?

Ja. U verkoopt de vordering op uw debiteur aan een investeerder op de Debiteurenbeurs. Daarvoor krijgt u direct een voorschot betaald door de investeerder. Deze betaling levert de bank dezelfde zekerheid als een reguliere betaling van uw debiteur. De vordering verdwijnt uit uw vorderingenbestand. Voor het kleine deel dat niet wordt bevoorschot heeft u nog een vordering op de investeerder. Dit deel is door de algemene debiteurenverpanding van de bank automatisch verpand aan de bank. Natuurlijk is het in het kader van transparante communicatie goed om dit mee te delen aan de bank, maar u hoeft geen toestemming te vragen.